torsdag 23 juni 2016

Status på husbygge och hantverkare!

Med bara två veckor kvar tills det är dags för slutbesiktning och slutsamråd med kommunen så är det full fart i huset. Det kaklas, läggs golv, spacklas väggar, målas tak, byggs kök och sätts upp lister. Allt ser ut att bli superfint och ordentligt gjort. Så allt borde kännas fantastiskt roligt och spännande, men så är det tyvärr inte riktigt.

Det är för mycket strul och tråkigheter såsom inbrott och underleverantörer som inte vill eller kan slutföra arbetet på grund av att de inte får betalt. Det är vissa hantverkare som är usla på att kommunicera, framförhållning är ett ord som inte verkar ingå i deras vokabulär och till råga på allt är de inte vidare trevliga heller. Å andra sidan är vissa av hantverkarna supertrevliga och engagerade så det väger upp!

Jag hatar att vara negativ och inte känna glädje över att vårt drömhus snart är klart och att jag inte har något positivt att dela med mig av, men jag behövde skriva av mig lite...

5 kommentarer:

 1. Fy va tråkigt med allt strul. Tyvärr är det allt för vanligt men det brukar lösa sig i slutänden ändå. Håll ut😊Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Men jag är säker på att allt kommer bli bra i slutändan :)...
   Kram!

   Radera
 2. Va tråkigt att höra att det strular och inte känns helt bra. Skönt dock att de arbeten som görs verkar bli bra gjorda, men kommer de hinna? Äventyrar det er inflyttning? /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt trist! Men de gör ett riktigt bra jobb och det känns bra och jag tror de blir klara i tid...
   //Ann-Sofi

   Radera
 3. Åh, jag förstår er sååååååå väl. Vi har också ställt oss frågan varför vi inte får glädjas åt att bygga hus utan ständigt tvingas gå med en orosklump i magen. Och detta till trots att vi både har en husleverantör, en entreprenör och ett gäng underentreprenörer som gör allt de kan för att ställa den första underentreprenörens fuskbygge tillrätta.

  Önskar er all lycka med slutbesiktningen och att ni kommer trivas i ert drömhus!

  SvaraRadera