onsdag 1 juni 2016

Ställning och inställning

Jag skrattade gott då jag satt och läste igenom bloggen häromdagen då jag insåg att jag måste framstå som en väldigt labil känslomänniska då rena lyckorusinlägg varvas med inlägg som dryper av depp och ångest... Får jobba på min inställning och bara tänka positivt nu de sista veckorna.

Något som faktiskt är riktigt roligt är att byggnadsställningen runt huset är borta och man kan äntligen se huset ordentligt. Och huset är såååå fint! Väntar otåligt på att vår American Porch kommer upp.

Innan ställningen togs ned så fick vår målare måla lite på framsidan så han slipper hyra en Skylift när det väl är dags för att måla utsidan av huset. Apropå målaren så kommer vi anlita en Tullingefirma, Hasselqvist Måleri, för att måla både in- och utsidan. Det känns alltid bra när man kan anlita lokala firmor tycker vi och hela familjen var även hemma hos målaren och hans familj för att kolla på den gråa färgen de målat med hos sig. De var så trevliga att det slutade med att alla barn hoppade studsmatta och vi stannade betydligt längre än vi tänkt...

Så här ser huset ut utan ställningen från alla håll och kanter, fokusera nu inte på trädgården för den är ju rätt sorglig. Men på måndag ska vi träffa en trädgårdsarkitekt (även om vi tidigare sagt att det inte var något vi kunde lägga pengar på nu), vilket ska bli spännande.
12 kommentarer:

 1. Jag tror man blir lite schizofren av ett strulande husbygge. Jag har varit helt galen av ilska, gråtit floder med tårar och emellanåt skrattat. Mest har vår projektledare och vår entreprenör fått ta dessa känslostormar, men de lyser nog även igenom på bloggen...och så är det! Hur skall man kunna hålla god min när ens dröm går i kras? Och skall man ens hålla god min?
  Skönt att ert bygge verkar gå framåt! När det går framåt kommer ju även inläggen bli positivare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara en bieffekt :)! Jag tror det är bra att vara ärlig med sina känslor men också att försöka tänka positivt, för det mesta löser sig, precis som det verkar göra för er nu.
   Det är så roligt när det händer saker och man får se allt växa fram på riktigt.

   Radera
  2. Jo, det gäller att fokusera långt, långt bort i framtiden när det är som värst! Vi har hela tiden tänkt att det är bättre att ta kamperna nu och få huset lite försenat än att säga ja till ett hus som inte kommer hålla i det långa loppet eller som vi t.o.m. kan bli sjuka av.
   Det är otroligt surt att vi nu missat hela våren i huset och minst kommer förlora halva sommaren, men om ödet nu ville ge oss en fuskbyggare så kan vi i alla fall vara väldigt glada att vi genomskådade honom och lyckades sätta stopp för galenskapen innan ändå större skador uppstod.

   Radera
 2. Vi som inte har kommit lika långt i byggprocessen ännu känner ändå redan väl igen mig i att känslorna åker berg- och dalbana.
  Det var bestämt att Rejäl Bygg skulle ha byggt vårt hus också, men ett par veckor innan det var dags för markarbetet att starta fick vi också information om Rejäl Byggs företagsrekonstruktion, vilket gör att vi står här med ett klart leveransdatum av huset men inte har någon entreprenör ännu.
  Nu verkar det dock ordna upp sig. Efter en hel del turer fram och tillbaka står vi nu här och håller precis på att välja nya byggare.

  Ni ser ut att få ett jättefint hus, jag längtar efter att se bilder på porchen!
  När får ni flytta in? Med vänlig hälsning/Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hustillverkarna borde erbjuda några timmar terapi till alla kunder ;)!
   Det måste ha varit jobbigt att få reda på precis innan allt skulle starta igång, men hoppas den nya entreprenören ni valt blir bra och att ni inte måste betala mer p.g.a detta.
   Jag längtar också efter Porchen, det var den vi föll för först... Slutbesiktningen är 8/7, så det är inte långt kvar nu!
   Vilket hus har ni valt?

   Radera
  2. Lider med er Jenny!

   Samtidigt kanske det är bra att det hände innan huset kom och inte mitt i bygget. Hoppas snart få läsa uppdateringar på er blogg.

   Radera
  3. Ann-Sofi!
   Terapi har vår projektledare fått bjussa på gratis i vårt fall. Undra hur många timmar han lagt ner på att peppa, trösta och stötta oss???? Och vår stackars entreprenör (som råkade ta in fuskbyggaren som underentreprenör) honom har vi hyvlat av många, många gånger under resans gång...senast denna veckan. Frågan är om han någonsin kommer vara 100 % avslappnad när han träffar oss. Lider med honom samtidigt som det bara är att inse att om han inte tagit in den underentreprenören så hade husbygget förflutit betydligt mer smärtfritt.

   Radera
 3. Huset ser kanon ut. Kul att det går framåt. Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna :). Det tycker vi med...

   Radera
 4. Hej Ann-Sofi
  Jag undrar om ni skulle kunna tänka er att upplåta ert hus för en reklmafilminspelning? Det är för Demidekk. Inspelning i augusti
  Vänliga hälsningar
  Christian Rudheim
  Location Manager
  0707470744

  SvaraRadera
 5. Hej! Så fint hus och färgen på fasaden blir super. Vi har själva byggt ett Vårgårdahus och behöver måla det i sommar. Vilken färg har ni valt? ( märke och kod) hälsningar Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie och tack :)!
   Kul med en till som bygger med Vårgårdahus. Målaren använder Alcro och rekommenderade bruten vit dvs S0502-Y, och vi tycker det blir jättefint. Den känns inte gul som många oroar sig för utan vit med en varm känsla.
   //Ann-Sofi

   Radera