tisdag 28 juni 2016

Shopping, inredning och accentfärg

Vi har sedan vi sålde vårt förra hus för cirka ett år sedan bott i en tvåa i andra hand. Då det är lite trångt (men mysigt!) med tanke på att vi är fyra personer i vår familj och för att vi velat spara så mycket pengar som möjligt så har vi haft shoppingförbud när det gäller inredning och saker till hemmet.

Jag älskar att inreda och pyssla hemma men har undvikit att tänka på allt sådant under husbyggets gång, både för att vi haft så mycket annat att fokusera på och även för att det skulle göra väntan på att huset ska bli klart ännu jobbigare för mig.

Men nu när vårt hus äntligen snart är klart så tänker jag på inredning och möbler hela tiden och så har jag även börjat shoppa litegrann...

Älskar ljuslyktor och kuddar!

Ett rum som jag verkligen längtar efter att få inreda och göra i ordning är allrummet på övre plan. Rummet kommer ha ryggåstak, vilket är så fint och ger en riktigt härlig känsla. Väggarna där kommer målas i ljusgrått, vår soffa är grå och övriga möbler går i svart. Så basen för rummet kommer således vara grå och svart vilket matchar och harmoniserar fint. Men för att det inte ska bli för tråkigt så kommer rummet piffas till lite med en accentfärg och valet föll på turkos.

När det gäller inredningsdetaljer i accentfärg tycker jag att man ska tänka på att "less is more" så rummet inte upplevs för plottrigt och oroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar