söndag 19 juni 2016

Kakel & klinker

Efter många turer till flera olika kakelbutiker och byggvaruhus samt ett antal ändringar av tidigare val så kom vi äntligen fram till ett beslut gällande vilket kakel och klinker vi vill ha.

Överst: Klinker till hallen, Golvabia Slab Silver 30x60.
Nederst till vänster: Klinker till bad, WC/dusch samt tvättstuga, Marazzi Easy Grey 20x20.
Nederst till höger: Kakel till WC/dusch och kök som sätts i halvförband, RB Blanco Blank 10x20.
I badrummet kommer vi också ha RB Blanco Blank men i formatet 20x30.

Utgångspunkten har hela tiden varit att vi vill hålla det enkelt och stilrent med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golven, men inte blev det så mycket enklare för det... Det finns ju så mycket att välja på!

Som tur är har barnen gladeligen följt med oss till åtminstone en av butikerna då det bjuds på både fika och glass där (barnen jublar och säger kakbutiken när vi säger att vi ska åka till kakelbutiken...). De har suttit snällt och mumsat för fullt medan vi vuxna tittat på kakel och klinker.

I helgen så tror jag att vår plattsättare Jami och hans killar från Tullinge Plattsättning skulle bli klara med all plattsättning förutom i köket då vi väntar på att köksskåpen och bänkskivorna ska komma på plats.

Thomas har varit och tittat lite tidigare i veckan, tyvärr har jag inga bra foton att bjuda på, men det såg superfint ut och vi är jättenöjda med våra plattsättare. Inte bara för att de verkar göra ett kanonjobb men också för att Jami är duktig på att kommunicera med oss, d.v.s. sina kunder!

3 kommentarer:

 1. Färgerna har jag varit fram och tillbaka med hela tiden. Såg att ni valt en lila färg! Vår dotter vill ha lila men det är svårt att hitta en bra lila 😊 Hoppas ni kan visa bilder på rummet sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johanna, det är svårt att välja färg och vi har också velat fram och tillbaka.
   Vår dotter älskar lila men det var den svåraste färgen att välja då den inte får vara för röd eller för blå. Den vi till slut valde är lite gråaktig men vi tror det blir superfint!
   Bilder kommer säkerligen om några veckor då allt är klart...

   Radera
 2. Hej hej! Hittade hit när jag försökte hitta andra som byggt nytt och haft annan plattsättning än "standard". Fick ni betala extra för halvförband och större plattor? I så fall, var det fast pris eller per m2? Jättetacksam för svar!

  SvaraRadera