söndag 22 maj 2016

Äntligen en uppdatering av husbygget

Att bygga hus är som jag nämnt tidigare en känslomässig berg- och dalbana och det har vi verkligen fått uppleva de senaste veckorna. Rejäl Bygg som är vår entreprenör genomgår nu en rekonstruktion och det har inneburit en del oro för oss då vi inte vetat om de kommer bygga klart vårt hus eller vad som kommer att hända. Sedan har det varit en hel del frågetecken och dubbla budskap gällande mycket så det har inte varit en så rolig period för att uttrycka det milt...

Men allt verkar ha löst sig och de senaste veckorna har det varit full aktivitet i huset och jag vill ge en stor eloge till både våra elektriker från Bluepuma och rörmokarna från Process VVS som alla är trevliga, tillmötesgående och proffsiga. Det känns toppen!

Under tiden hantverkarna håller på med sitt så har vi köpt in alla blandare, dörrhandtag, knoppar, lampor, badrumsinredning, inredning till tvättstugan och förråd m.m. och jag kan tipsa om att söka runt bland alla butiker på nätet för det finns pengar att spara och det är ju alltid trevligt.

Sedan har vi även efter mycket velande ändrat oss gällande husets färg. Vi har hela tiden tänkt måla det grått med vita eller ljusgrå foder och knutar, men har nu ändrat oss och vill ha det vitt istället. Jag älskar gråa hus men vitt är den färg som passar bäst på New Englandhus måste jag ändå erkänna. Tror det kommer bli så snyggt med vit fasad till det svarta taket, våra svarta dörrar och all svart plåt.

Vitt hus med svart dörr, svart tak och svarta plåtdetaljer - så snyggt!

Nu hoppas vi bara att bygget fortskrider som det ska och att allt ska gå bra!

(Vad är en rekonstruktion kanske ni undrar? Ja det visste inte vi för några veckor sen men det är ett tillstånd för företag med betalningssvårigheter att få skydd mot konkurs och utmätning under en viss period för att få möjlighet att återuppbygga sin verksamhet).

1 kommentar:

  1. Hej! Vi har också byggt med rejälbygg. Skulle vara intressant att utbyta lite erfarenheter. Jag går att nå på 070-4389794.

    SvaraRadera