söndag 13 mars 2016

Varför bygga hus?

Det finns en mängd olika anledningar till varför man bygger ett nytt hus. Kanske har man letat efter hus i flera år utan att finna drömhuset eller så kanske man förlorat budgivning efter budgivning. Kanske har man alltid drömt om att få bygga hus. Kanske finns det inga hus till salu där man vill bo eller så vill man inte köpa ett renoveringsobjekt.

För oss handlade det främst om att vi helt enkelt ville bygga vårt drömhus! Att få vara med och bestämma varenda liten detalj och få ett hus som passade just vår familj och som såg ut precis som vi drömt om...

Självklart har vi varit begränsade av vår ekonomi och vi har vridit och vänt på budgeten. Men då detta förhoppningsvis är det sista hus vi kommer att bygga och för att det skulle bli så som vi önskade har vi gjort många tillval och ändringar som inneburit merkostnader. Vissa val har tagits bort för att i sista minuten läggas till igen. Vissa saker har vi hållit igen lite på och vissa val har blivit väldigt dyra, som exempelvis vår spis eller att vi valde att bredda huset bara för att barnen skulle få plats med varsin walk in closet.

Jag kan erkänna att vår budget spruckit ganska mycket (OBS: Vi har dock inte överskridit vad banken vill låna oss, så ingen anledning till oro!) och ibland känns det jobbigt att huset blivit så pass mycket dyrare än vad vi först tänkt oss. Framförallt har kostnaden för markarbetet blivit mycket dyrare än vad som räknades med, vilket är rätt trist. Där kan vi dock glädjas åt att vi köpte tomten under marknadspris.

Men vi bygger inte vårt hus för att sälja det nu och tjäna pengar på det utan vi bygger ett hus för att ha ett fantastiskt boende under förhoppningsvis en väldigt lång tid framöver och jag känner mig lycklig över det faktum att just vår familj fått möjlighet att förverkliga vår dröm om att bygga drömhuset.

Och funderar ni på och har möjlighet att bygga hus så kan jag bara säga: gör det, för trots en del ångest och komplikationer under resans gång så är det fantastiskt kul!

Ett motto att leva efter när det gäller allt i livet!

2 kommentarer:

  1. Gick förbi ert hus i dag. Verkar som det inte hänt så mycket sedan jag gick förbi senast för några veckor sedan. Jag antar att det händer destomer inomhus. Är nyfiken att höra/se mer av hur arbetet fortlöper:)/Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs dagens inlägg för en kort uppdatering :)!

      Radera