fredag 11 mars 2016

Mycket på gång nu!

Igår hade jag äntligen möjlighet att få gå in i huset och titta lite. Känns lite overkligt att det är vårt hus, tror inte jag kommer förstå det riktigt förrän jag står där med nycklarna i handen. De trevliga killarna på Rejäl Bygg har fått upp innerväggarna på nedre plan och jag fick en bra känsla av hur rummen kommer bli och jag tycker det blir toppen. Känner mig riktigt nöjd med planlösningen och de olika rummens storlek. Jag är glad att vi valde till en hel del fönster samt gjorde dem större och även att vi valde att ha 2,60 i takhöjd för det gör skillnad.

Vardagsrummet sett från matsalen. 

Köket sett från matsalen.

Matsalen från köket.

Det lilla kapprummet och ena sidofönstret vid ytterdörren.

WC/dusch och tvättstuga från hallen.

Allrum på överplan - med ryggåstak!

Barnens sovrum, än så länge utan Walk-in-closet emellan.

Badrum - också med ryggåstak!

Vårt blivande sovrum.

Idag hade vi möte med Fredrik på Bluepuma El och gick igenom hur vi ska ha varenda eluttag, strömbrytare, dimmer, spotlight, astronomiskt tidur, multimediauttag och larmpryl man kan tänka sig. Kändes mycket bra men jag oroar mig lite över offerten, då vi gick lite "all in" med spottar och sånt... Men jag får väl trösta mig med att även lampor kostar pengar och det är viktigt med bra belysning.

Imorgon ska vi åka och titta på kakel, klinker och målarfärg. Vi kommer som jag skrivit tidigare ha vitt kakel samt grått klinkers i badrum och WC/dusch, vitt kakel i köket och så tänkte vi ha grå klinker i hela hallen men nu ska vi försöka bestämma oss för exakt vad vi vill ha.

När det gäller färg på väggarna kommer vi nog ha ljusgrått i de flesta rum, men i vårt sovrum blir det mörkgrått och i vardagsrummet blir det förmodligen beige- eller nougatfärgade väggar. Barnen får välja helt själva och Alva vill ha lila väggar medan Milo vill ha blå. Så nu gäller det bara att hitta rätt nyans bland alla NCS-koder, lättare sagt än gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar