måndag 25 januari 2016

Mina drömmars trädgård

Nu när markarbetet håller på börjar det klia i mina gröna fingrar och jag funderar på vår blivande trädgård. Vår tomt har olika nivåer och sluttningar och en del av tomten består av en skogsslänt, så det är ingen enkel tomt att arbeta med men den har å andra sidan stor potential att bli riktigt bra. Jag skulle så gärna anlita en trädgårdsarkitekt för inspiration och hjälp men då pengar inte växer på träd får det nog förbli en dröm.

Vi har haft både hus och stuga tidigare så under årens lopp har jag fått några favoriter i trädgården och det är Lavendel, Salvia, Syren, Hortensia, Astilbe, Klematis, Ranunkel, Anisisop och Rosenskära.

Salvia, Syren & Hortensia

Lavendel, Astilbe & Klematis

Önskar att vi hade oändligt med pengar och tid så jag kunde förverkliga mina trädgårdsdrömmar men tyvärr måste vi prioritera gräsmatta, uppfart, förråd och altan och då får ”piffet” med blommor och rabatter vänta.

Men drömma kan man ju alltid...


2 kommentarer:

  1. Gräv djupa hål på framsidan så att ni kan ha stora Hortensior!!! De måste ha ganska mkt specialjord, men det blir galet snyggt framför en PORCH! ; ) /Saralynn

    SvaraRadera