söndag 17 januari 2016

Markarbete påbörjat!

Jul- och nyårshelgen gick men inte kom de från Rejäl Bygg och påbörjade markarbetet som utlovat och inte hörde någon av sig heller, vilket kändes lite tråkigt. Men så i måndags ringde Uffe från Rejäl Bygg och sa att de skulle påbörja arbetet på vår tomt dagen därpå.

Så denna vecka har Uffe och Janne äntligen börjat arbeta på vår tomt och jag måste säga att de har fått mycket gjort och känns väldigt kompetenta samt är duktiga på att komma med idéer. På fyra dagar har de hunnit med att såga ned alla träd som skulle tas bort, fått marken avtäckt och de har grävt en hel del där huset kommer stå.

På vår tomt har det funnits en sommarstuga som är riven sedan många år, men trist nog hade de lämnat kvar en del av källaren med diverse skräp och gömt detta under jord, något som upptäcktes nu när de började gräva. Detta innebär extrakostnader för oss då det blev några lass med skräp som fick forslas bort. Så håll nu tummarna för att vi inte får några fler överraskningar när grävandet fortsätter!

Hela familjen tycker att det är så roligt när det börjar hända saker med husbygget. Milo har varit med sin förskola och tittat när de sågat ner träd och grävt och Alva går förbi tomten och tittar varje dag efter skolan.

Har tagit lite bilder så ni kan se hur det ser ut nu, ser inte så vackert ut men jag har en känsla av att det kommer bli fint om några år...

Här kommer ett hus stå om några veckor!

Ser ni Alva vid pilen?

Många träd som sågades ned.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar