söndag 13 december 2015

Val, val och återigen alla dessa val

Att bygga hus är verkligen inget att rekommendera för den velige och beslutssvage! Skämt åsido men det krävs stort engagemang, tid och beslutsamhet för att det ska bli lyckat. För det är många val som ska göras, från dörrhandtag till kök, kakel och planlösning samt allt annat mellan himmel och jord därtill...

Vi gillar New England stil (minus det maritima och alla flaggor), Industriell inredning samt indiska detaljer. Så det blir inte mycket Shabby Chict, avskalat modernt eller romantiskt med massor av blommor, spets och söta Cupcakes hos oss.

Här kommer några val vi gjort gällande insidan:


  • Golv: Trägolv Tarkett Epoque Ek Cumin Plank. Fantastiskt fint golv tycker vi, om än något opraktiskt ur städsynpunkt. Mörka plankgolv är något man ofta finner i New Englandhus.

  • Trappa: Kommer vara inbyggd och modellen vi valt är Albert från Drömtrappor. Trappan kommer vara extra bred (1100mm) och ha släta vita pelare med toppdekoration. Handledare, trappsteg samt sättsteg är i ek men kommer vara betsade i samma färg som golvet.

  • Innerdörrar: Massiv trädörr Dooria Kungsäter 523.

  • Lister & foder: Vi har valt till foder runt fönsterna då vi tycker det är så mycket finare med foder än utan som är standard när man bygger hus idag. Alla lister och foder kommer vara profilerade i Allmogestil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar