onsdag 30 december 2015

Badrum, Duschrum, Toalett, WC, Muggen eller Damrummet - kärt barn har många namn

Att inreda badrum är så kul och jag verkligen älskar Pinterest för där finner jag mycket inspiration och får massor av bra idéer.Vi kommer att ha ett stort badrum på övre plan med ryggåstak vilket blir supersnyggt (Saralynn på Vårgårdahus var den som inspirerade oss till att välja ryggåstaket, vi visste inte ens vad det var) och på nedre plan blir det en lite mindre WC med en härlig takdusch.

Det finns massvis med kakel och klinker i alla möjliga färger, former och mönster men vi har valt att hålla det enkelt och stilrent med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golven. Är det några utrymmen man ska vara försiktig med gällande färg och materialval vid ett husbygge så är det badrum/WC eftersom det är både dyrt och krångligt att göra om.

Jag tänker att man istället kan piffa till med härliga doftljus, fina ljuslyktor, orkidéer och fluffiga handdukar. Eller varför inte med en tavla...


Några val vi har gjort:

 • Kommoder: Tidy Classic, i badrummet valde vi 970 mm bred med lådor i vitt och på nedre plan valde vi 670 mm med med luckor i grått, båda med runda knoppar i krom.
Vedum Tidy Classic med lådor.

 • Badkar: Ett gammaldags tassbadkar från Noro.
Perfekt för ett skumbad!

 • Blandare: Vi har valt serien Lady från Duschbyggarna till handfaten, badkaret och den härliga takduschen!
Blandade blandare.

 • Belysning: I badrummet kommer vi ha spotlights i taket, små spotlights i fönstersmygarna i alla tre fönster samt två lampetter ovanför spegeln. Dessutom kommer vi ha en takkrona som hänger ner från toppen av ryggåstaket som kan dimmras ner när man ligger och myser i badkaret. I WC/dusch kommer vi ha spotlights i taket samt en lampett ovanför spegeln.
Lampett från Sanova.

 • Inredning: Handduksstång, handdukskrokar samt toapappershållare från Vedums serie Louis i krom. Speglar från Vedum, Flow 750 med vit bakgrund till badrummet och Flow 500 i grått till WC/dusch.
Vedum Louis.

4 kommentarer:

 1. Roligt att se alla val som ni gjort. Allt ser jätte fint ut. Kul med inspiration. Var förbi er tomt i går men kunde inte se att det hänt något där :) Hls Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna!Vi har konstaterat samma sak, men snart måste det börja hända saker...

   Radera
 2. Spännande resa ni har framför er! Har också byggt ett hus och det är en riktigt härlig känsla med helt nytt! Att ingen annan har bott där. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Visst är det så! Tack för lyckönskningarna, de kan behövas :)...
  Ni har ett jättefint hus, ska läsa igenom din blogg för inspiration.

  SvaraRadera