torsdag 8 oktober 2015

Jakten på drömtomten, eller vilken tomt som helst

Lite naivt trodde jag att det skulle vara enkelt att hitta en stor, plan och fantastisk tomt till ett bra pris men så var det förstås inte. Vi ville helst bo kvar i Tullinge framförallt för Alvas skull då hon trivdes så bra med närheten till alla vänner och till skolan. Detta gjorde att urvalet av tomter minskade rejält.

Varje dag gick jag in på Hemnet i jakten på drömtomten. Jag gick på promenader och letade efter tomter och såg några som var obebyggda eller hade en liten fallfärdig stuga på. Med hjälp av kommunen lyckades jag finna ägarna till dessa tomter och tog kontakt men antingen ville de inte sälja eller så ville de ha alldeles för mycket betalt.

Efter månader av misslyckade försök och förlorade budgivningar gav vi upp och lade projekt bygga hus på is. Kanske skulle vi ändå vara nöjda med det hus vi hade och hur vi bodde…

En dag började jag googla på tomter och Tullinge och fann ett företag som förmedlade tomter. En av tomterna var 1608 kvadratmeter stor med sluttande mark och en hel del skog. Läget var dock perfekt för oss då den bara låg c:a 500 meter från vårt dåvarande hus. Besök bokades, tomten besöktes och vi beslutade oss snabbt för att köpa den.

Men köper man utan en mäklare inblandad så ställer det lite mer krav på dig som köpare och det blev några samtal till Lantmäteriet, jurister och Skatteverket innan vi i mars 2015 vågade skriva på. Efter över ett års letande hade vi äntligen en tomt!

Vår tomt!


En bit upp i slänten tänkte vi placera huset.

Nu skulle vi bara hitta drömhuset...

2 kommentarer:

  1. Vad var detta för företag? Maila mig gärna på alexander.engvall@gmail.com:)

    SvaraRadera