söndag 11 oktober 2015

Att bygga hus, en känslomässig berg- och dalbana

Som rubriken lyder så är vägen till ett färdigt hus kantad av känslor. För det mesta är det bara jätteroligt och spännande men ibland är det jobbigt och ångestfyllt. I alla fall för mig, Thomas tar det mesta med ro och påstår att allt ordnar sig.

Det som jag tycker är roligt är framförallt att få bygga vårt drömhus (självklart inom rimliga ekonomiska gränser) men även planerandet och fantiserandet på vägen. Det är fantastiskt kul att få välja golv, kakel och färg samt att planera kök, badrum och inredning. Redan nu tittar jag efter vilket matsalsbord vi ska ha, vilken soffa ska vi köpa och vilken säng vill vi ha?

Och ja, vi måste köpa det mesta i möbelväg då vi i samband med flytten från vårt parhus var tvungna att sälja, skänka samt slänga bort det mesta av vårt möblemang, då vi idag bor i en liten liten tvåa...

Det som gör mig mest orolig är frågor gällande radon, husbyggets budget, kommer det krävas pålning/sprängning, håller tidsplanen, har vi missat något, kommer hantverkarna göra ett bra jobb?

Lyckligtvis tycker både jag och resten av min familj att de positiva känslorna kring att bygga hus starkt överväger de negativa och det ska ju faktiskt vara så!

Ett bra mantra vid husbygge.

4 kommentarer:

 1. Hej! Va roligt att läsa om er husresa. Vi skall också bygga hus i Tullinge. Det skall bli spännande att följa din blogg!
  Hls Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad glad jag blir :)! Och spännande att även ni ska bygga hus i Tullinge... Vilken husleverantör har ni valt?
   // Ann-Sofi

   Radera
 2. Vi har inte kommit så långt ännu så vi valt husleverantör. Vi håller på att skissa och titta på olika planlösningar. Vi skulle gärna bygga ett stenhus men det verkar inte vara helt lätt att hitta någon sådan leverantör. Va roligt att höra att det gått bra för er att få bygglov. Vi bor i Tullinge redan nu och går förbi er tomt i bland. Skall bli kul att se när det börjar hända saker där :-) Hls Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med stenhus även om det kanske blir svårt att hitta en husleverantör för er. Att få bygglovet gick verkligen över förväntan, vilket var skönt. I februari kommer det äntligen börja hända saker på tomten, då får ni gå förbi och titta!
   // Ann-Sofi

   Radera